http://www.hear.fi/pubi/juliste/hintalappu-250.png

Viilataanko meitä ihmisiä nykyään linssiin, vai mikä ihme on kun kirppareilla törmää nykyään ihan riistohintoihin. Mitä ne ihmiset ajattelevat, jotka pyytävät vanhasta ryönästä miltei uuden veroisia hintoja?

Tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Nykyinen mantra eikös vaan. Mutta kyllä kirpputoreilla taitaa olla vähän typerää hinnoitella tuotteetkin pilviin, koska se karsii ostajia raskaalla kädellä. Kenellä on varaa pitää nykyhinnoilla pöytiä ja pyörittää kirpparibisnestään pelkällä hintalapun kirjoittamisen ilolla, jos ostajia ei löydy, koska en voi kuvitella, että nykyisillä hinnoilla ostajia paljonkaan löytyisi.

Hienoa on se, että nykyään myyjät ymmärtävät tuotteitten arvon tietenkin. Arvolasi ja posliini, sekä vanhat tavarat ansaitsevat arvoisensa hinnan. Mutta ihmettelen kovasti sitä, että jos tuotteen koko on yli 20cm ja se mahdollisesti on osittain tehty puusta (esimerkiksi vanha avainkaappi tai hyllykkö) on hinta automaattisesti yli 20e.

Rikkinäiset lamput, järjestäen 30-60e ja siitä ylöspäin. Huonekalut yli 100e vaikka olisi minkälaista paskaa lastulevyä kolhuilla ja tarroilla. Posliiniesineet ja kaikki mahdollinen lasitavara on yli 10e. Missä on entisajan kirpparimyyjien moraali!? Ei ilmaiseksi tarvitse antaa, mutta äh, kyllä sitä saa usein hymyssä suin katsella hinnoitteluperjaatteita. Onneksi vielä jostain paikoista joskus löytyy kirpputoreja joissa on edes jotenkuten siedettävät hinnat, ettei täysin tyhjin käsin jää.

Toinen tämän ajan kirpparivitsaus on nämä lahopäät uusien tuotteittensa kanssa. Kertokaapa yksikin pöytäkirppis jossa ei tätä tyyliä näkyisi. Tuodaan tonneittain piirustus ja ruutupaperia avaamattomissa paketeissa, suoraan kaupan hyllyiltä autopaketteja joissa hinnat päällä, sekundatuotteita, koristeita ja vaatetta, uusia ja millin halvemmalla kuin kaupassa.....ehkä.

Eikö voisi olla jonkinasteista lakia, että tämän sortin myynti kirppareilta loppuisi tyystin? Ei kai se nyt voi olla ihan laillistakaan luulisin. Pienet asiat sitä nykyään suututtaa, mutta tämä itsekkyys nyt ainakin on sellainen joka joskus pistää oikein kihisemään ärrinmurrinoloa.

Hiiteen sieltä kirpputoreilta te ahneet haaskat!Klink Klink (raha)